top of page

Koen: "Het waarderen en erkennen van onze vrijwilligers vind ik heel belangrijk."Naam: Koen Vanbiervliet

Leeftijd: 36

Woonplaats: Gent


Wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik ben diensthoofd van het team maatschappelijk assistenten van de Federale Overheidsdienst Financiën.

Wat zijn je hobby’s?

Ik hou van gamen (zowel computergames als bordspelen), lezen, en podcasts beluisteren tijdens de work-out.

Heb je zelf huisdieren?

Neen, zelf heb ik geen huisdieren. Ik zie heel graag honden, maar ik ben te weinig thuis om er zelf één te hebben.

Jij bent één van de oprichters van Dogs & Drinks. Hoe zijn jullie aan dit project begonnen?

Ik ken Marijn al meer dan 10 jaar. We zijn bijna 7 jaar een koppel geweest. Ondertussen zijn we al een hele tijd uit elkaar, maar toen Marijn met zijn zotte idee van een hondencafé op de proppen kwam, dacht ik: ik ga helpen! We zijn geïnspireerd door Dreamcatchers, het Gentse kattencafé. Maar Marijn ziet nu eenmaal graag honden (lacht). We zijn dus voor een hondencafé gegaan. Het hondencafé Le Waf in Rijsel was ons grote voorbeeld. Dogs & Drinks is het tweede van Europa.

Wat zijn je taken bij Dogs & Drinks?

Ik werk zo’n 10 uur per week aan de administratie en de financiën. Ik verzorg ook geregeld het onthaal in het café en ik maak de vergaderverslagen op. Op de foto zie je mij bij onze shop, aan het onthaal. Daar verkopen we allerlei spullen voor honden en hun baasje. Kom gerust eens langs op zaterdag- of zondagnamiddag! Verder zit ik Marijn achter de veren en spring ik bij als er vrijwilligers te kort zijn. En dat gebeurt wel eens (lacht). Wat heel erg welkom zou zijn, is iemand die de hele papierwinkel voor zijn of haar rekening wil nemen. Een boekhouder in ons vrijwilligersteam, dat zou echt top zijn!

Wat is er zo leuk aan vrijwilliger zijn bij Dogs & Drinks?

Eerlijk, administratie en financiën zijn niet echt mijn ding (lacht). Maar het moet gebeuren, dus ik doe het om Marijn te helpen en de boel te laten draaien. Het zou super zijn mochten we meer vrijwilligers hebben. Ik zou dan heel graag het vrijwilligersbeleid terug opnemen zoals vroeger: met elke vrijwilliger een kennismakingsgesprek voeren, feedbackmomenten inplannen, nieuwe vrijwilligers opvolgen, én meer tijd spenderen aan het waarderen en erkennen van onze vrijwilligers, want dat is zo belangrijk! We hadden net voor de lockdown een teambuilding gepland, maar die is dus helaas niet kunnen doorgaan.

Wat betekent Dogs & Drinks voor jou?

Het hele concept blijft mij motiveren!

Mijn droom voor Dogs & Drinks is …

dat de vereniging zelfstandig genoeg draait zodat ik zelf met plezier weer met het vrijwilligersbeleid aan de slag kan.

Je moet hier absoluut iets komen drinken, omdat … Dogs & Drinks uniek is. En om de hondenmatch van je leven te vinden natuurlijk!

276 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page