top of page

Lissa: "Bij Dogs & Drinks word ik altijd blij. Het is hier echt één groot doggy paradise!"

Bijgewerkt op: 28 aug. 2021Naam: Lissa Declercq

Leeftijd: 26

Woonplaats: Gentbrugge


Wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik ben aankoper en business controller bij Biolectric. In de toekomst wil ik graag minder aankopen en meer met business bezig zijn.

Wat zijn je hobby’s?

Mijn voornaamste hobby is Dogs & Drinks. En verder: een stapje in de wereld zetten, skeeleren, lezen, wandelen met de honden (en er tegen babbelen), afspreken met vrienden.

Heb je zelf huisdieren?

Tot voor kort had ik een kat, maar die hebben we helaas niet zo lang geleden moeten laten inslapen. Intussen zat Balou, de 11-jarige chihuahua van Dogs & Drinks, tijdelijk bij mij in opvang. En ja, tijdelijk is definitief geworden (lacht). We waren zo aan zijn schattige snoet gehecht geraakt, dat ik niet meer anders kon dan hem te adopteren.

Hoe ben je bij Dogs & Drinks terechtgekomen?

In de zomer van 2019 ging ik naar Doggy Paradise, het hondenfestival in Puyenbroeck. Daar stond een standje van Dogs & Drinks. Ik heb wat info meegenomen, en toen ik in 2020 van job veranderde en naar Gent verhuisde, heb ik met vriendinnen het café bezocht. Meteen daarna ben ik naar een infomoment voor vrijwilligers geweest, en in februari vorig jaar ben ik er helemaal ingevlogen!

Wat zijn je taken bij Dogs & Drinks?

Dat zijn er heel wat: introductiewandelingen met de honden en nieuwe vrijwilligers, livestreams op Facebook met Marijn, de algemene vergadering helpen voorbereiden...


Verder maak ik deel uit van Team Honden. Wij wandelen met de honden en verzorgen hen, maar we staan ook in voor het contact met de verschillende adoptie-organisaties, en we regelen de aankomst en het vertrek van de honden. We begeleiden de eerste kennismaking met de andere honden, we schrijven een profiel, we interviewen kandidaat-adoptanten, we volgen de adopties op, en nog zoveel meer.


Als het café open is, stel ik de honden voor aan de bezoekers, en als het nodig is, spring ik bij achter de toog of snij ik groentjes voor de lunch en de takeaway. Meer vrijwilligers voor de bar of de bediening in het weekend, dat missen we nog!

Wat is er zo leuk aan vrijwilliger zijn bij Dogs & Drinks?

Je kan zelf kiezen wat je doet, en je mag echt wel véél doen.

Wat betekent Dogs & Drinks voor jou?

Het is een beetje therapie voor mij, knuffelen met de honden. Ideaal als je een slechte dag hebt gehad! Ook het wandelen en gewoon bezig zijn met de dieren is heel tof. En ook op sociaal vlak is het heel leuk: met Marijn en de andere vrijwilligers. Het is echt wel one big doggy paradise (lacht).

Mijn droom voor Dogs & Drinks is …

dat we nog lang op een rendabele manier kunnen bestaan. Mijn langetermijndroom is dat er meerdere vestigingen komen in België.

Je moet hier absoluut iets komen drinken, omdat …

Marijn de allerlekkerste cocktails maakt! De Moscou Mule of Cosmopolitan, hmmm...

277 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page