top of page

Tania: "De honden zien openbloeien is zo mooi!"Naam: Tania Van De Casteele

Leeftijd: 55

Woonplaats: Gent


Wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik was tot eind 2017 maatschappelijk werker in het Jan Palfijn-ziekenhuis. Ik heb daar 28 jaar gewerkt. Ik heb mijn ontslag gegeven omdat ik op was. Nu ben ik vrijwilliger bij Dogs & Drinks én bij het kattencafé Dreamcatchers.

Wat zijn je hobby’s?

Peter, mijn partner, en ik houden enorm van de zee. We hebben een bootje in Nederland. Van zodra het kan, gaan we daar naartoe. Verder hou ik van reizen en lekker op restaurant gaan. Ik ben ook een grote voetbalfan. Rara van wie? AA Gent natuurlijk!

Heb je zelf huisdieren?

Jammer genoeg niet meer. Onze kat Fons is 2 jaar geleden overleden.

Hoe ben je bij Dogs & Drinks terechtgekomen?

Ik heb 28 jaar in de zorg gestaan. En ik ben een grote dierenvriend. Dus het was een logische overstap: van zorgen voor mensen, naar zorgen voor dieren. Peter en ik zijn bij de start van Dogs & Drinks naar een aantal pop-ups geweest. Daarna hebben we een infomoment voor vrijwilligers gevolgd. En we waren vertrokken!

Hoe lang ben je al vrijwilliger bij Dogs & Drinks?

Sinds het eerste uur. Ik ben in februari 2019 gestart.

Wat zijn je taken bij Dogs & Drinks?

Ik zit in het bestuur, ik ga wandelen met de honden en ik heb al veel gepoetst. Peter heeft al heel wat schilderwerk gedaan en heeft geholpen met het businessplan. En verder zo'n beetje van alles: naar het containerpark gaan, soep maken, klankbord zijn voor opperbaasje Marijn … We zijn multifunctioneel (lacht).

Wat is er zo leuk aan vrijwilliger zijn bij Dogs & Drinks?

De aanwezigheid van de honden is zalig! Als ze arriveren zijn ze vaak zo schuchter. Als je ze dan na een tijdje ziet openbloeien en knuffels komen vragen... dat is zo mooi! Daarvoor doe ik het. Het verhaal van Kobra bijvoorbeeld, een oude hond met weinig vertrouwen in mensen. Als je ziet hoe ze nu is… Prachtig!

Wat betekent Dogs & Drinks voor jou?

Het geeft mij ontspanning en voldoening. Ik sta 100% achter het concept. Ik hoop zo dat het kan blijven bestaan! Het ligt mij zeer nauw aan het hart.

Mijn droom voor Dogs & Drinks is …

dat we kunnen blijven bestaan én kunnen groeien. En dat er meer financiële zekerheid is.

Je moet hier absoluut iets komen drinken, omdat … het hier supergezellig is!260 weergaven0 opmerkingen
bottom of page