GOED OM WETEN

Maatregelen i.v.m. Covid-19:

 • Maatregelen i.v.m. Corona:
  • Reserveren is zeer sterk aanbevolen want vol = vol. 

  • Het is verplicht om vanaf 1/11/2021 je geldig Covid Save Ticket te tonen samen met je identiteitskaart of rijbewijs bij aanvang van je bezoek bij Dogs & Drinks.

  • Wij raden sterk aan om de Corona Alert app https://coronalert.be/nl/  te installeren en te gebruiken. Hoe meer mensen de app installeren, hoe beter wij elkaar kunnen beschermen. En hoe minder maatregelen er nodig zijn die onze vrijheid beperken.

  • Bij aankomst aan de inkom ontsmet uw handen. Er staat overal alcoholgel ter beschikking. 

  • We raden aan om een mond- en neusmasker correct te dragen bij het binnenkomen, bij het buitengaan of als u naar het toilet gaat. We raden aan om uw masker enkel af te zetten als u aan uw bubbel aan tafel zit.

  • Wij tonen u aan welke tafel u kan plaatsnemen.  

  • Er mogen geen tafels verzet worden zonder onze toestemming.

  • Het is niet toegelaten om zomaar rond te lopen, ook niet om naar een bepaald hond toe te gaan. De honden komen naar u toe. 

  • Het is verboden om uw mondmasker op tafel of stoelen laten liggen. Als u het masker niet gebruikt steek het dan weg in uw zak, broek of handtas.

  • Er zijn gratis mondmaskers beschikbaar bij Dogs & Drinks

  • Blijf zo veel als mogelijk op een afstand van 1.5m van andere mensen.

  • Wij komen bestellingen opnemen aan tafel, gelieve niet aan de toog te komen bestellen.

  • De menukaart kan u vinden op via de QR-code op tafel of via https://dorst.app/dogsanddrinks

  • Er staat op elke tafel ontsmettende alcoholgel. Vermijd dat de alcoholgel in de ogen van de honden komt, als dit toch zou gebeuren verwittig dan onmiddellijk een vrijwilliger. Zorg dat uw handen VOLLEDIG DROOG zijn en dus de alcohol van uw handen verdampt is vóór u contact maakt met een hond.

  • De eerste 10 min MOET u de honden volledig NEGEREN, geen contact maken, niet begroeten, niet aaien, ook niet als ze er zelf komen om vragen! Dit zijn misschien de 10 moeilijkste minuten van uw leven, maar het is echt belangrijk voor het gedrag van de honden en om alle rust te bewaren.

  • Na die 10 min mag u contact maken maar NOOIT langs boven op de kop, achter op de rug of kont maar WEL langs de zijkant, onder de kin of borstkas.

  • Als een hond opspringt, draai dan weg en negeer hem.

  • Als een hond gromt of zijn tanden laat zien, STOP dan direct met uw beweging, zet rustig een stap ACHTERUIT en VERMIJD oogcontact.

  • Honden die in de manden of zetels liggen, laat u met RUST. Ze lopen los en volledig vrij in het café. Ze komen vanzelf contact met je maken. Ben je geintresseerd in één bepaalde hond en die is nog niet bij je geweest dan mag je vragen aan een vrijwilliger om die hond tot bij jou te brengen.

  • Indien interesse/vragen over één van de honden, stel ze gerust aan de vrijwilliger van hondenbegeleiding. U mag de aandacht trekken van een vrijwilliger door uw hand op te steken. 

  • Wij vragen om met Payconiq of Bonsai te betalen. U kan de app installeren via: www.payconiq.be. of https://www.paybonsai.com/ 
   Wij hebben geen bankkaart of creditkaart toestel. Er is gratis wifi beschikbaar. Vraag naar het wachtwoord.
    

Waarom doen we wat we doen?

Elk jaar komen duizenden honden in de Belgische asielen terecht. Heel wat dieren vinden langs die weg een nieuw baasje. Andere kunnen een extra duwtje in de rug gebruiken. Met Dogs & Drinks willen we hun kansen op adoptie verhogen, door ze op een leuke, sociale en laagdrempelige manier in contact te brengen met mogelijke nieuwe baasjes. 

Tegelijk willen we een echte ontmoetingsplek zijn, voor al wie zot is van honden: voor wie er zelf al eentje heeft en voor wie er graag een wil adopteren, maar ook voor de vele mensen die graag een hond in huis zouden nemen, maar dat niet kunnen omdat ze er de plaats niet voor hebben of omdat ze te vaak van huis zijn. Bij Dogs & Drinks laten we iedereen van het gezelschap van onze favoriete viervoeters genieten. En omdat honden dé perfecte ‘conversation starters’ zijn, raak je bij Dogs & Drinks makkelijker dan om het even waar met gelijkgestemden aan de praat.

Zo’n café, is dat wel een geschikte plek voor een hond?

Bij alles wat we doen, staat het welzijn van de hond voorop. De honden die bij Dogs & Drinks verblijven, zijn geselecteerd op basis van hun karakter en de mate waarin ze zich comfortabel voelen bij mensen en andere honden. Pas als dat het geval is, kunnen ze bij ons komen wonen.

Verschillende vrijwilligers hebben een opleiding in dierengeneeskunde of hondengedrag. Samen met de partnerorganisaties maken zij de keuze. Merken ze dat een hond zich toch niet op zijn best voelt bij Dogs & Drinks, dan gaan ze samen met de organisatie op zoek naar een betere oplossing voor het dier.

Het café is zo ingericht dat de honden zelf kunnen kiezen of ze zin hebben in aandacht of niet. Het bestaat uit 2 delen: een deel waar je zelf (eventueel samen met je eigen hond) iets kunt komen drinken, en een deel waar de honden van het café wonen. Daar mag je met de honden knuffelen of spelen, maar je eigen hond mag er niet binnen. Hebben de Dogs & Drinks-honden zin in rust of een dutje, dan kunnen ze zich afzonderen in een apart gedeelte, wanneer ze maar willen. Dat betekent ook dat je het ene moment meer honden kunt ontmoeten dan het andere.

Naast hun eigen binnenruimte, hebben de honden heel wat buitenruimte én gaan ze meerdere keren per dag op wandel.

Hoedanook: vaak weten honden met hun eigen enthousiasme geen blijf. Daarom houden we de openingsuren van het café beperkt. Op die manier hebben de dieren voldoende tijd om tot rust te komen, en staan ze je de volgende dag weer kwispelend op te wachten.

 

Waarom adopteer je beter een hond in plaats van een pup te kopen?

 

De asielen zitten overvol. Alleen al om die reden is het een goed idee om uit te kijken naar een adoptiehond. Naast eeuwige dankbaarheid en duizenden verliefde likjes krijg je er heel wat voor terug. Iets oudere honden zijn vaak rustiger, en in tegenstelling tot wat velen denken, kan je ze nog heel wat bijleren. Slechts een klein deel van de asielhonden is afgestaan omwille van gedragsproblemen. Veel vaker gaat het om dieren wiens baasje overleden is of door pakweg een verhuis of een echtscheiding niet langer kunnen blijven. Tegelijk zie je honden die het moeilijker hadden bij een vorig baasje vaak helemaal openbloeien in een nieuwe, liefhebbende thuis.

Jaaa, ik ben helemaal verliefd en wil een hond adopteren! Hoe gaat dat?

Top! Omdat we willen dat hond en baasje helemaal bij elkaar passen, doorlopen we een hele procedure vooraleer de woef in kwestie bij je komt wonen. Dat doen we uiteraard niet om je af te schrikken, maar wel omdat we willen dat jullie voor elkaar de allerbeste keuze zijn. Hoe dit precies in zijn werk gaat, lees je bij ‘honden’.

Ik sta mijn hond af ter adoptie. Mag ik die bij Dogs & Drinks binnenbrengen?

Misschien. Wij kunnen honden opvangen die sociaal zijn met andere honden en mensen. Honden die agressie vertonen kunnen wij niet helpen in het hondencafé en daarvoor verwijzen wij je graag door naar een dierenasiel. Een hond afstaan kan enkel op afspraak!!! Neem contact met honden.dogsanddrinks@gmail.com voor meer informatie.

 

Mag ik samen met mijn eigen hond een glaasje komen drinken?

 

Tuurlijk mag dat! De adoptiehonden van het café blijven wel strikt gescheiden van de honden van bezoekers. Zo kan iedereen in alle rust van het café genieten. Je komt dus best samen met een vriend of een vriendin langs als ook je eigen hond van de partij is. Zo kunnen jullie toch met de adoptiehonden kennismaken, terwijl de ander op jullie eigen hond past.

Betaal ik inkom telkens wanneer ik op bezoek kom?

Wil je gewoon, met of zonder je eigen hond, een glaasje komen drinken in het cafégedeelte, dan kom je gratis langs. Geniet je graag van het gezelschap van de adoptiehonden, dan betaal je 5 euro inkom (cash of met payconiq by bancontact-app). Daarvoor mag je anderhalf uur blijven. Heb je geluk en is het rustig in het café, dan kun je uiteraard wat langer blijven, voor dezelfde prijs.

Je centen worden altijd goed besteed! We gebruiken ze om voeding, geneesmiddelen, speelgoed en ander materiaal voor de honden te kopen, én ze maken dat je nog vele jaren van Dogs & Drinks vzw kunt genieten.

Is een hondencafé wel hygiënisch? 

Ja hoor, elke dag maken we grondig schoon. Bovendien komen de honden niet op plekken waar we drankjes klaarmaken. We voldoen aan alle voorschriften van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

Heeft Dogs & Drinks ook een shop?

Jazeker! In het café kun je heel wat hondenspullen kopen, zoals voeding en accessoires. Zoek je een mooi cadeau voor een andere hondenvriend? Met de geschenkbon van Dogs & Drinks maak je hem of haar, én de hond, zeker blij. Betalen kan cash of met payconiq.

Al deze spullen kun je ook bestellen via de webshop: webshop.dogsanddrinks.be

Kan ik ook gewoon komen studeren of flexwerken in het café?

Tijdens de openingsuren ben je zeker welkom met je laptop. Er zijn voldoende stopcontacten en er is gratis wifi. Met een beetje meeval krijg je er een lieve schoothond bovenop.

Kan ik het café van Dogs & Drinks afhuren voor een eigen initiatief?


Dat kan! Ben je zoek naar een originele locatie voor een receptie, een vergadering of een teambuilding? Of je wil graag langskomen met een groep of een jeugdbeweging? Spring eens binnen of bel 0498 29 63 28 om de mogelijkheden te bespreken.

Aan welke afspraken moet ik me houden als ik Dogs & Drinks bezoek?

 

 • Wees rustig. Je mag uiteraard met de honden spelen of ze knuffelen, maar stop er op tijd mee. Dat wil zeggen: wordt een hond wat ‘wild’ of onrustig, laat hem dan even met rust.

 • Honden laten zich graag aaien. In tegenstelling tot hun miauwende collega’s zijn ze doorgaans voor veel te vinden. Je laat ze best eerst even aan je handen snuffelen voor je ze aait. Benader ze nooit van bovenaf of van vanachter, en maak zeker geen slapende honden wakker. Je raakt best hun staart of hun poten niet aan: daar kunnen ze van schrikken. Aai ze over de rug of de borst.

 • Het is verleidelijk, maar geef geen koekjes of andere snoepjes aan de honden. We houden hun BMI graag onder controle, en voederen ze zelf op vaste tijdstippen.

 • Je bent welkom vanaf 12 jaar. Kinderen onder de 18 jaar bezoeken de honden altijd in het gezelschap van een volwassene.

 • Zet je gsm best uit of op de trilstand.

 • Je mag foto’s nemen, maar liever niet met een flits. Post je ze op instagram? Vergeet #dogsanddrinks niet!