HELPEN

Steek je graag een hondje toe? Graag! Dat kan op heel wat manieren:

Word lid van Dogs & Drinks.

Met je lidkaart krijg je het hele jaar door 50% korting op elk toegangsticket. Zo betaal je nog maar 2,50 in plaats van 5 euro per bezoek én kan je deelnemen aan onze events. Mail je gegevens naar lid@dogsanddrinks.be, schrijf de jaarlijkse bijdrage van 10 euro over op BE59 0018 4142 1526 met de mededeling "LIDKAART" en haal je kaart af in het café. Je kunt er uiteraard ook gewoon eentje ter plaatse kopen bij Dogs & Drinks zelf.

Word vrijwilliger:

We zoeken mensen die minstens 2uur per week (of 4u per 2 weken) kunnen helpen met:

🐾Wandelen met de honden:
Jij kan je vrijmaken op 1 van de volgende momenten: maandag tot vrijdag van 17u tot 19u. Of zaterdag en zondag van 18u30 tot 20u30.
Door te wandelen met de honden help je mee aan de socialisatie en adaptatie van de adoptiehonden in een huiselijke sfeer.
Je hebt ervaring met wandelen met honden!
Je bent minstens 16 jaar.
Je bent niet vies van uitwerpselen van honden op te ruimen, te stofzuigen of dweilen van de hondenslaapplaats.
De eerste keer (of keren) zal je niet onmiddellijk alleen op pad gestuurd worden. Maar je krijgt een introductie en een begeleide wandeling samen met een vaste vrijwilliger.
De honden van Dogs & Drinks zijn adoptiehonden van allerlei rassen, formaten en karakters. Ze zijn sowieso sociaal naar andere honden en niet agressief naar mensen. Maar sommige honden kunnen in het begin nog bang zijn of snel paniekeren op wandeling bv bij druk verkeer of lawaai. Jij weet je mannetje/vrouwtje te staan in onverwachtse situaties.

🐾Kookploeg:
Jij kan je vrijmaken op 1 van de volgende momenten vrijdagavond na 18u, zaterdag of zondag 11-14u, 13:30-16:30, 16:00-18:30
Door te helpen met koken, groentjes snijden, afwassen zorg je mee voor inkomsten voor de werking van onze vzw. Jij kan netjes en hygiënisch werken. Professionele kookervaring is niet nodig maar wel mooi meegenomen. 

🐾Bar:
Jij kan je vrijmaken op 1 van de volgende momenten op zaterdag of zondag 11-14u, 13:30-16:30, 16:00-18:30
Door te helpen met de bar zorg je mee voor inkomsten voor de werking van onze vzw. Ervaring is niet nodig maar wel mooi meegenomen.

🐾Bediening:
Jij kan je vrijmaken op 1 van de volgende momenten op zaterdag of zondag 11-14u, 13:30-16:30, 16:00-18:30
Je brengt drankjes naar de tafels van gasten. Door te helpen met de bediening zorg je mee voor inkomsten voor de werking van onze vzw. Ervaring is niet nodig maar wel mooi meegenomen. Je bent vriendelijk en sociaal. Hebt een verzorgd voorkomen.

🐾Honden borstel & poetsen:
Jij kan je vrijdag, zaterdagvoormiddag of zondag voormiddag vrijmaken. Een woning met 6 honden vraagt heel wat onderhoud en poetswerk. Jij helpt bij het stofzuigen, dweilen en algemene orde en netheid.

🐾Fundraising:
Je kan zelfstandig of in team werken, van thuis uit of vanuit Dogs & Drinks.
Je weet je weg te vinden tussen donaties, sponsoringen en subsidies. Ook een ludieke actie kan eens geld in het laatje brengen. Ervaring is niet nodig maar wel mooi meegenomen.

🐾Workshops & Events:
Je kan projectmatig werken naar een doel om de algemene werking te versterken of ons een grotere bekendheid te geven.

🐾Webshop-beheer
Jij kan je vrijmaken op 1 van de volgende momenten op maandag tot vrijdag tussen 12u en 16u. Je kan in de back office van webshop de nieuwe bestellingen vinden, deze klaarzetten en de inventaris bijhouden. Door te helpen met de webshop zorg je mee voor inkomsten voor de werking van onze vzw én draag je bij aan de ruimere bekendheid. Ervaring is niet nodig maar wel mooi meegenomen. Je bent nauwkeurig met administratie en computervaardig.
​​

 • Communicatie & social media

  • Foto's van de honden

  • Video's van de honden

  • Teksten schrijven

  • Webmaster

  • Social media beheer

  • Marketing

  • Advertising

  • Communicatie materiaal ontwerpen voor online of print

  • Flyers verdelen
    

 • Hondengedragstherapeut (begeleiden en trainen van de honden)
  Meer info: honden.dogsanddrinks@gmail.com
   

 • Handige Harry met groene vingers (tuinonderhoud en klusjes)
   

 • Administratieve kracht (boekhouding, emails, ...)
   
 • en nog veel meer… 


Wil jij ons helpen? Neem dan contact op via info@dogsanddrinks.be en vertel wanneer jij beschikbaar bent en wat jij wil doen.

vrijwilligers.jpg

Word meter of peter van Dogs & Drinks
 

Een hond kost heel wat geld aan verzorging, medicijnen en dierenartsconsultaties. Door meter of peter te worden van Dogs & Drinks in het algemeen of één specifieke hond help jij om de kosten te dragen. Je kan meter of peter worden door een doorlopende betalingsopdracht in te stellen met betaling op elke 1ste dag van de maand van minimum 10 euro naar de rekening van Dogs & Drinks BE59 0018 4142 1526 met de mededeling "meter of peter Dogs & Drinks / hond x". Vrijblijvend kan je voor de optie kiezen om via mail persoonlijk op de hoogte gehouden worden door ons van alle avonturen, gezondheid, de adoptie van een bepaalde hond door een mailtje te sturen naar honden.dogsanddrinks@gmail.com

Doe een donatie in euros op de hondenrekening:

Dogs & Drinks vzw
BE59 0018 4142 1526

mededeling: "gift"

voorlopig kunnen wij nog geen fiscale attesten uitreiken.

Doe een donatie in materiële dingen:
Welke spullen kunnen wij steeds gebruiken?

- blikken natvoer voor honden
- poetsproducten (allesreiniger, dettol, javel,..)
- wasproducten : waspoeder, wasverzachter
- poetsmateriaal : dwijlen!
- fleecedekens
- vuilniszakken van Stad Gent PMD (blauw) of restafval (groen)

- medicatie: ontworming, ontvlooiing en pijnstiller. Panacur, Bravecto, Frontline, Advantage, Drontal, Milbemax, Vectra, Advantix, Nexgard, Simparica, Metacam, ...

Wilt u een actie organiseren om ons te helpen dan mag u hiervoor altijd mailen naar info@dogsanddrinks.be. Zonder jullie steun was ons dit nooit gelukt!

Bestel online via Trooper.

Bestel je wel eens iets online via booking, bol of een van de vele andere webshops? Doe dat dan via onze trooperpagina www.trooper.be/dogsanddrinks. Op die pagina klik je op de link van de webshop waarbij je wil bestellen. Zo weet de shop automatisch dat je Dogs & Drinks wil steunen. Jij betaalt geen euro meer, maar er gaat wel vanzelf een percentje naar de honden.

logo_trooper_small.gif

Dogs & Drinks werkt samen met andere goede doelen:

Wij zijn inzamelpunt voor de Dierenvoedselbank Gent


Tijdens de openingsuren kan je bij ons (overschot) droge voeding voor honden en katten doneren. Zorg dat reeds geopende voeding in een goed afgesloten verpakking word gedoneerd. De voeding wordt via de Dierenvoedselbank verdeeld aan mensen die het financieel moeilijk hebben. Zo hoeven zij hun dier niet af te staan wegens financiële problemen. 

Wij zijn inzamelpunt van dopjes ten voordele van Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw

Verzamel bij je thuis zuivere plastic dopjes en deksels en breng ze tijdens de openingsuren van het café binnen. Wij bezorgen ze daarna aan BCG vzw.