top of page

Halloween met je hond

Voor sommigen de leukste tijd van het jaar, voor je hond meestal wat spannend…

Halloween geeft altijd veel mogelijkheden voor leuke feestjes, versierde koekjes en creatieve kostuums. Als je huisdieren hebt, zal je waarschijnlijk al eens met het idee spelen om je beste vriend hierbij te betrekken. Gedecoreerde hondenkoekjes zullen zeker in de smaak vallen, maar niet alles is even leuk voor je hond.Je hond verkleden


Op het internet is het geld waard: een hond als pompoen, spin, of zelfs hotdog verkleden, doet veel mensen lachen en is meestal heel schattig. Het lijkt allemaal onschuldig, maar de honden zelf zien de charme niet echt. Een kostuum dat de poten of het hoofd bedekt, kan al snel heel benauwd aanvoelen. De meeste honden kunnen gerust wel een pakje gebaseerd op een harnas verdragen en sommigen vinden truitjes helemaal geweldig. Denk maar aan de kleinere gezelschapshondjes die je soms zo comfortabel in een roze jasje ziet zitten op de schoot van hun baasje.


Als je verder gaat dan dat, zeker bij een hond die helemaal niet graag kleren draagt, kun je angstige of zelfs agressieve reacties uitlokken. Kleren waar extra uitstekende attributen aan hangen, zijn zwaarder en kunnen het gezichtsveld van de hond belemmeren, wat nog enger is natuurlijk.


Vreemde mensen aan de deur


Veel honden worden nerveus als ze de bel horen. Dat geluid betekent namelijk dat ze nieuwe mensen zullen ontvangen in huis, en die mensen brengen veel vreemde geuren mee. Door de pandemie zullen dit jaar ongetwijfeld veel minder kinderen bij de buren aanbellen om snoepgoed te vragen. Toch is het belangrijk om de dagen voor Halloweenavond je hond al wat voor te bereiden op het geluid van de bel, het openen van de deur en de nieuwe stemmen. Dat kun je doen door het een paar keer te oefenen, liefst zo vaak dat je hond na een tijd zelfs niet meer reageert op de bel.


Mijn baasje ziet er anders uit


Jezelf verkleden als eng monstertje is misschien wel het leukste deel van het griezelfeest, maar je hond ziet je liever als jezelf! Probeer nooit je hond bang te maken in je kostuum, hoe grappig dat ook lijkt. Je wil niet dat je hond zodanig schrikt dat hij je nooit meer durft aankijken. Om je hond te laten wennen aan je nieuwe (tijdelijke) uiterlijk, kun je delen van het kostuum al laten rondslingeren in huis of gedeeltelijk dragen. Zo zal je hond je griezelige transformatie makkelijker accepteren. Snoepjes helpen ook altijd! Beloon je hond voor zijn rustige en moedige gedrag rond alle vreemde geluiden en geuren die je kostuum met zich meebrengt.


Hopelijk heb je zelf fijne plannen met je viervoeter gemaakt!

Wat zijn jouw ideeën voor Halloween?

163 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page