top of page

Het verhaal van Sasha: eind goed, al goed

Bijgewerkt op: 15 apr. 2021

Wie vorige zomer een bezoekje bracht aan Dogs & Drinks, herinnert zich Sasha vast nog wel: onze grote lieve loebas die altijd klaarstond voor wat aaitjes of een spelletje worstelen met een van zijn vriendjes. Hij stal de harten van heel wat mensen, maar die ene gouden match bleef jammer genoeg uit. Gelukkig bleken al die maanden wel het wachten waard toen Lore uiteindelijk zwichtte voor zijn charmes. Zo kreeg Sasha ineens een prachtig kerstcadeau: een nieuwe thuis én een nieuw speelkameraadje, Fred.


Haast en spoed is zelden goed

Lore leerde Dogs & Drinks kennen via Facebook. “Nadat we de pagina hadden gevonden, hebben we direct de website opgezocht en enkele dagen later zijn we er iets gaan drinken.” Een tweede hond was al eens ter sprake gekomen, maar Lore was niet meteen gehaast om een vriendje voor Fred in huis te halen. Toch stonden ze er wel voor open als de juiste hond hun pad zou kruisen. “We hebben vorige zomer voor de eerste keer iets gedronken in het café, maar hebben Sasha uiteindelijk pas in december geadopteerd.”

Ideale match

In augustus had Lore eerder oog voor Sem, Sasha's beste maatje met wie hij jarenlang samen in het asiel had doorgebracht. Toch heeft één heel specifiek moment daar verandering in gebracht. “Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat we oorspronkelijk Sem wilden adopteren. Sasha kwam af en toe ook wel een aaitje vragen, maar onze voorkeur ging uit naar Sem. Tot Sasha op een bepaald moment in het midden van het café lag en Sem gewoon heel nonchalant over Sasha heen stapte. Sasha was zo braaf en gaf helemaal geen krimp. Toen dacht ik: die moet ik hebben! Het was voor ons ook altijd een voorwaarde dat Fred even gelukkig zou blijven als we een tweede hond in huis zouden halen. Dat is nu met Sasha zeker het geval. We hebben de indruk dat Fred Sasha speelser maakt en Sasha Fred rustiger maakt. Ze zijn dus een ideale match.”


Vrolijke vrienden

Sasha deed het onmiddellijk vrij goed bij Lore en raakte snel gewend aan zijn nieuwe omgeving. “Ik herinner me nog hoe Sasha en Fred die eerste week aan het spelen waren in de tuin. Ik schrok nogal toen ik zag hoe snel Sasha eigenlijk wel kan lopen.” (lacht)

Dankzij enkele nuttige tips van de vrijwilligers van Dogs & Drinks lukte het van bij het begin behoorlijk goed om Sasha en Fred overeen te laten komen. Nu verloopt alles dan ook heel vlot. “Die twee doen het erg goed samen. Zo goed dat de kerstboom tijdens de feestdagen niet altijd veilig was als ze begonnen te spelen.” (lacht)

Bezint eer ge begint


“Als je een hond adopteert, is het belangrijk om je goed te informeren. Bij Fred zijn we daar in het begin wat de mist ingegaan. We zijn er te jong en onbezonnen aan begonnen. Openstaan voor hondengedragstherapeuten heeft ons een heel stuk verder geholpen. Straathonden zijn vaak een ras apart en daar moet je rekening mee houden."


"Onze ervaring met Dogs & Drinks was super! We merkten ook dat Sasha al stukken beter gesocialiseerd was dan onze Fred destijds. Hij kan heel goed met mensen omgaan. Hierbij wil ik de vrijwilligers van Dogs & Drinks dan ook nog eens extra bedanken voor hun inzet.”
484 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page