top of page

Het leven van een straathond: Lisa

Hallo iedereen!


De lieve vrijwilligers bij Dogs & Drinks wilden jullie wat meer vertellen over de herkomst van hun hondjes en waarom ze soms van zo ver komen. Ze hadden dan aan mij gevraagd of ik wat informatie kon geven, waarschijnlijk omdat het nog zo vers in mijn koppie zit?


Mijn naam is Lisa! Ik ben een klein hondje, een pubertje van 1 jaar. Mijn vrienden hier bij Dogs & Drinks weten niet zo goed waarom ik juist in het dodingsasiel in Roemenië zat, ik ben namelijk verschrikkelijk aaibaar en schattig! Gelukkig hadden de lieve mensen van SOS Stray Dogs Romania door dat ik daar écht niet hoorde. Met de nodige planning ben ik er dan toch weggeraakt: oef!

Nu, ik wil duidelijk zijn dat ik een heel happy hond ben en mijn verleden me weinig parten speelt, toch moeten wij honden eens uitleggen wat er gebeurt in Roemenië. Nog voor ik geboren werd, waren er grote “honden bendes” die mensen aanvielen voor snacks of als ze te dichtbij kwamen. In de loop van de jaren zijn die bendes wel opgedoekt en zijn er veel minder honden in de straten die zo een pack kunnen vormen. Zowel overheidsinstanties als de gewone Roemeense burgers worden opgedragen om loslopende honden te vangen en te brengen naar zo’n dodingstations. Als niemand de hond komt ophalen, … tja, jullie kunnen de rest wel invullen zeker?


Gelukkig zijn er veel organisaties die de straathonden steriliseren, opvangen en proberen te plaatsen. SOS Stray Dogs Romania is zo een toporganisatie en het allertofste gastgezin is het café van Dogs & Drinks! Ik ben hier nog maar net aangekomen maar de ontvangst was heerlijk, met heel veel knuffels en andere lieve speelkameraadjes. Komen jullie mij dan eens bezoeken? Ik ben de kleine meid met bruine vlekjes en een beetje ‘eyeliner’ rond mijn oogjes, kom mij maar ontmoeten!


Pootje,


397 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page