top of page

“Pepper: een heerlijk luie doos met aandachtitis”

Nadat haar vorige hond midden vorig jaar overleed, kwam Germaine tijdens haar zoektocht naar een nieuwe oogappel in contact met Dogs & Drinks. “Op de website adopteer.be viel ons oog onmiddellijk op de zwarte Pepper. Ze bleek bij Dogs & Drinks te verblijven. Ondanks dat mijn man zei dat ik tot de volgende dag moest wachten om contact op te nemen, aarzelde ik geen moment en stuurde ik om 23 uur ’s avonds nog dat ene berichtje dat ons leven voorgoed veranderd heeft.”


Nieuwe baasjes


De dag erna hadden Germaine en haar man een videogesprek met Dogs & Drinks om te kijken of ze een geschikte kandidaat voor de adoptie van Pepper waren. “We kregen te horen dat we zeker in aanmerking kwamen en dat ze ons binnen een weekje op de hoogte zouden houden. We kregen gelukkig heel snel een telefoontje met het goede nieuws dat we gekozen waren als nieuwe baasjes van Pepper.”


“Ons Pepernootje, want zo noemen we haar, is een echte papa-hond. Ze volgt mijn man echt overal naartoe. Zelfs als hij maar even weg is, zit ze voor de deur te janken.” (lacht)

Pepper doet het heel goed in de omgang. Met mensen en andere honden verloopt alles prima. Enkel kinderen heeft ze niet zo graag. “Als er iemand binnenkomt of als ze de bel hoort, gaat ze altijd kijken om hen te verwelkomen. Onlangs kwam de buurvrouw langs met een klein kindje van twee jaar. Toen heeft Pepper toch even gegromd.”Trucjes

In het begin kon Pepper niet veel trucjes. “We hebben haar intussen 'pootje' geleerd. Nu moet ze voor ze haar eten krijgt altijd eerst een pootje geven. De laatste tijd snapt ze 'kusje geven' ook al iets beter. Als ik vraag om een kusje, krijg ik een likje. Wat ze wel altijd doet, is haar hoofdje geven of om knuffels komen vragen. Ze heeft een beetje last van aandachtitis.” (lacht)

“Pepper blijft een luie doos. Ze ligt heel graag in de zetel. Een zwemmer zal ze zeker nooit worden. Als haar poten nog maar nat worden, loopt ze al weg. Ze gaat wel heel graag naar de zee om in de tuin wat te snoozen.”

Topservice


Voor nieuwjaar kocht Germaine het kerstpakket van Dogs & Drinks. “Normaal laat Pepper al haar speelgoed links liggen, maar de speeltjes uit het pakket konden haar toch bekoren.”


Germaine zou Dogs & Drinks zeker aanraden aan al wie een hond wil adopteren. “De service is fantastisch. De honden worden heel goed begeleid en als we vragen hebben, mogen we die, zelfs zes maanden na de adoptie, nog altijd stellen.”378 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page