top of page

Slaag voor al je examens met deze 5 beestige studietips

De examens komen er snel aan. Is er van studeren nog niet veel in huis gekomen en raak je lichtjes in paniek? Stop en haal diep adem. Volg deze studeertips, kom op tijd een hond knuffelen bij Dogs & Drinks, en je slaagt voor al je examens. Piece of cake!Je kent de algemene studietips wel: lezen, analyseren, memoriseren en herhalen. Maar misschien gebruik je ze nooit, of werken ze gewoon niet voor jou? Met deze 5 tips moet het zeker lukken! Onze honden kruisen alvast hun pootjes en moedigen je stilletjes aan als je bij hen komt blokken.


3, 2, 1...


Of je nu studeert voor een examen of een test, je moet op en top geconcentreerd zijn. Wat je eet en drinkt, heeft daar een grote invloed op. Start je dag met citroenwater. Het zuivert je lichaam van gifstoffen en citroen verstrekt je concentratie. Mijd ook suiker, want die wekt de vermoeidheid op.


Go!


#1 Maak het haalbaar.


Soms lijkt die leerstof écht wel gigantisch. Daardoor stel je het studeren al eens uit. Splits ze beter op in kleine deeltjes. Zo lijkt het al een stuk haalbaarder. Check, check, dubbel check.


#2 Leer luidop.


Het voelt de eerste keren misschien wat onnatuurlijk aan, maar geloof ons, het helpt om beter te onthouden. Spreek dus je leerstof geregeld eens uit. Eens je ze beheerst, leg je ze uit aan je ouders, je broer of zus, je vrienden, of wie weet, aan je hond. Op die manier ga je de leerstof vertalen in je eigen woorden en ondervind je wat je er (nog niet) van kent.


#3 Schrijf je samenvatting op papier.


We weten hoe verleidelijk het is om die samenvatting op je computer te typen. Doe het niet. Neem een notitieblok, een pen en schrijf. Doordat je de leerstof neerschrijft, maak je een selectie van wat belangrijk is en onthoud je die beter. Ook voor mensen met een visueel geheugen werkt dit doeltreffend.


It always seems impossible until it is done.” – Nelson Mandela

#4 Studeer met mate.


Je hebt er weinig aan als je twee uur aan een stuk doorstudeert. Je concentratie en je motivatie zakken zienderogen weg. Studeer bijvoorbeeld drie keer een halfuur. Twee keer neem je een pauze van tien minuten en de derde keer pauzeer je een half uur. Zo blijf je langer geconcentreerd op een hoog niveau. Jouw nieuw studeerschema: 30’ - 10’ - 30’ - 10’ - 30’ - 30’.


#5 Maak een ontspanningslijstje.


Schrijf vijf dingen op die voor jou echt ontspannend werken, voor je start met studeren. Let wel: geen enkele mag een scherm of internet nodig hebben. Wat goed werkt: sporten, powernaps, de natuur intrekken, en met je huisdier spelen uiteraard. Heb je pauze? Pick one.


Voila, klaar om te slagen! Kom de tips uitproberen bij Dogs & Drinks. Van woensdag tot en met vrijdag, telkens van 14 tot 18 uur, kun je ‘blokken met honden’. Laat hier alvast weten of je komt.

245 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Коментарі


bottom of page