top of page

Wat heb je allemaal nodig als je een hond in huis neemt?

Je hebt de woef van je leven gevonden? Maak dan zeker dat je deze spullen in huis hebt als je hond arriveert. Zo ben je er helemaal klaar voor!1. Halsband en hondenriem


​Kies de juiste maat en het juiste type (normaal bandje, harnas, ketting) afhankelijk van de grootte en noden van je hond.


2. Voederbak


Ook hier is het formaat afhankelijk van de grootte van je hond. Voor gulzigaards zijn er speciale kommen die schrokken tegengaan, wat de spijsvertering van je viervoeter ten goede komt.


3. Een bench of mand of hondenkussen


Geef je hond een goed bed. Dit wordt zijn veilig plekje waar hij niet gestoord zal worden.


4. Hondenspeelgoed


Speelgoed is een absolute must voor je hond! Zorg zeker voor een paar kauwspeeltjes, zodat je schoenen en meubels gespaard blijven.


5. Voeding


Het aanbod aan hondenvoeding is immens. Weet je niet waar te beginnen? Je dierenarts geeft advies en kan een plan of dieetbegeleiding op maat van je hond opstellen. Ook bij de hondenspeciaalzaak, het asiel of de fokker waar je je hond hebt gehaald, krijg je raad.


6. Hondenborstels en/of -kammen


Om ervoor te zorgen dat je hond er altijd piekfijn uitziet.


7. Hondensnoepjes


Zeer belangrijk bij het trainen van je hond, maar overdrijf er niet mee. Anders kan je Fifi binnenkort misschien wel rollen.​


8. Hondentandpasta of tandgel


Kan je aanbrengen met je vinger of met een speciale hondentandenborstel. Beschermt zijn tanden en zorgt ervoor dat jij geen hondenadem meer hoeft te ruiken. Win-winsituatie! Gebruik wel enkel een tandpasta geschikt voor honden.


9. Veilig transportmiddel


Hoewel het bij wet niet verplicht is, kan je je hond voor de veiligheid maar best vastmaken in de auto. Regel dus een autoband of vervoer hem in een bench.


260 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page