top of page

Overwinteren met je hond

Het is geen geheim: schattige dieren maken ons gelukkig. Of we het nu willen of niet, een onhandige kat die van de stoel sukkelt, brengt ons aan het lachen, en door een aandoenlijk snurkende hond gaat onze serotonine omhoog.

Door het koudere weer, de kortere dagen en minder sociaal contact loert de winterblues al eens om de hoek. Corona maakt het niet simpeler. Gelukkig kunnen de vrijwilligers en wandel-leden van Dogs & Drinks nog knuffelen met onze honden. Om heel wat redenen is quality time met je viervoeter zeker deze winter een goed idee:


Structuur

Door meer van thuis uit te werken, verliezen we de tijd en onze dagelijkse structuur al eens uit het oog. Maar onze honden vergeten dat helemaal niet! Je hond zal je maar al te graag herinneren aan zijn ochtendwandeling en aan dat ene knuffelmoment ‘s avonds, tijdens je tasje thee. Het is belangrijk om structuur te houden in je dag. Studies tonen aan dat daardoor je stress vermindert en je brein comfort krijgt. En geef toe, zo erg is het niet om ‘s ochtends een frisse neus te halen met je beste vriend.Sociaal contact


Zelfs nu we beter wat afstand houden van elkaar, heb je nog altijd de kans om even een babbeltje te slaan met je buur of een vriendelijke voorbijganger als je je hond uitlaat. Al wandelend met de honden van Dogs & Drinks is het niet anders. Onze mooie vriendjes staan altijd in het middelpunt van de belangstelling.


Mensen met honden voelen zich minder snel eenzaam: dat is door vaak anderen te begroeten op straat, maar natuurlijk ook door de vriendschap van je huisdier. Met een hond heb je altijd iemand die blij is je te zien. De goede sfeer die een hond met zich meebrengt, maakt mensen gelukkiger.In beweging blijven


Soms hangen we liever een hele dag in de zetel, zeker op koude winterdagen. Een hond herinnert je er gelukkig aan om toch even uit je stoel te komen en je benen te strekken. Lichaamsbeweging is heel belangrijk voor de fysieke, maar ook de mentale gezondheid. Eens geen zin om te wandelen? Dan kun je altijd samen buitenspelen, om toch in beweging te blijven.


Wist je dat we nog wandelaars kunnen gebruiken om onze honden uit te laten?

Als je interesse hebt, schrijf je dan eerst in voor een begeleide hondenwandeling op vrijdag of zaterdag. Voor meer info: klik hier. Sasha en co tonen je maar al te graag hun stad!

153 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page